Четвер, 2024-04-25, 07:30
Приветствую Вас Гість

Главная » 2012 » Січень » 4 » Відкриття виставки дитячого малюнка «Різдвяні свята»
12:37
Відкриття виставки дитячого малюнка «Різдвяні свята»
28 грудня 2011 року розпочала свою роботу щорічна обласна виставка дитячого малюнка «Різдвяні свята». Організаторами заходу виступили Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка», головне управління освіти і науки облдержадміністрації та музей історії комсомолу Дніпропетровщини.

«З початку було Слово. І слово було втілено у малюнок, який відображав життя та діяльність людини в усі часи…кіно, органічно поєднало в собі і слово, і художній образ, і музику, і рух, та проте і кіно, теж складається з кадрів, як з малюнків або з художнього образу творчого замислу,» – зазначив у своєму виступі під час відкриття виставки керівник Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» Марлен Якович Матус, - і тому, малюнок, особливо дитячий малюнок, є тим інструментом спілкування, - підкреслив він, - завдяки якому дитина не лише пізнає світ та себе через розкриття свого внутрішнього світу, а й долучається до створення власного світогляду, формується, як особистість. І створює себе не просто через творчість, а творить завдяки знайомству з природою, історією, традиціями свого народу.»

На думку організаторів талановитий майстер завжди намагається створити усі умови задля розкриття здібностей своїх учнів і за відвертий потяг дитини до творчості завжди відповідає його вчитель.

720 юних авторів з 25 міст і районів області надіслали свої роботи до виставки. Для багатьох юних мешканців нашого регіону обласна виставка дитячого малюнку «Різдвяні свята», стала дійсним місцем визнання їх праці та здібностей. Свідоцтвами перших перемог стали дипломи головного управління освіти облдержадміністрації, які отримали 50 юних митців.

«Вражаючі колекції прийшли з міст – Дніпропетровська, Кривого Рога, Павлограда, Дніпродзержинська, Вільногірська і районів Верхньодніпровського, Дніпропетровського, Магдалинівського, Павлоградського, Петриківського. Серед них багато цікавих робот з точки зору колористики, композиції, - розповідає член оргкомітету виставки Ніна Довгялло, - представлено 114 робіт живопису і графіки. Сюжети різноманітні. Багато біблійних сюжетів, на тему Різдва. Є навіть спроби написати образи Пресвятої Богородиці. Це говорить про те, що Різдво стало улюбленим святом дітей. І незважаючи на те, що ця виставка вже дев’ятий рік поспіль, проходитиме у нашому місті, кількість учасників і з ріка в рік лише зростає. Виставка добра і світла, як душа дитини.»


Категория: Арт | Просмотров: 2584 | Добавил: Nataly | Теги: музей истории комсомола, Марлен Матус, Веснянка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Трейлер
Поиск
Категории раздела
Вести Телетеатра [113]
Театр [12]
Кино [24]
Арт [9]
Культура [10]
Календарь
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Пользователи
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Логін:
Пароль:

Яндекс.Метрика
Днепропетровский каталог веб-ресурсов
Copyright Dmitriy Pilipenko © 2024 | Використовуються технології uCoz