П`ятниця, 2024-04-19, 08:12
Приветствую Вас Гість

Главная » 2015 » Жовтень » 8 » Новий фільм Телетеатру – незабаром прем’єра!
14:07
Новий фільм Телетеатру – незабаром прем’єра!

   Новий фільм Телетеатру – незабаром прем’єра! 

 

    «Дніпропетровськ. Сучасний український мегаполіс. Один з найкрупніших промислових, фінансових, ділових та культурних центрів країни. Дніпропетровськ – місто достатньо молоде у порівнянні з іншими містами України.  Але не зважаючи на це, він має дуже цікаву та незвичайну історію.  Тут мешкали, працювали, гостювали видатні  літератори, актори, художники, вчені, архітектори. Всі вони зробили свій особистий внесок в життя та залишили яскраві спогади про себе в історії міста на Дніпрі.»

    Такими словами розпочинається  новий документальний фільм Телетеатру про культурне життя та традиції Катеринослава-Дніпропетровська. Як розповідає історія міста, Катеринослав був грандіозною задумкою великого князя Григорія Потьомкіна, фаворита Російської Імператриці Катерини Другої: збудувати на честь великої імператриці «південну столицю Російської Імперії». Новий фільм Телетеатру розповість глядачеві про те, які культурні події відбувалися у місті з початку дев'ятнадцятого століття,  які були театри, які п’єси в них ставили та хто був найулюбленішим з  акторів, чим займалися мешканці Катеринослава у вільний час, де відпочивали, чим цікавилися, де отримували останні новини та плітки.

     «На межі ХІХ та ХХ століть життя Катеринослава нестримно змінювалося.  Виявившись у центрі промислових районів, сполучених залізницею з мостом через Дніпро, місто розвивалося небаченими до цього темпами. Будувалися металургійні заводи та підприємства, які потребували багато робочих рук. До міста приїжджали тисячі молодих людей. Населення Катеринослава швидко зростало. Тихе провінційне  містечко перетворилося у багатоголосне сучасне місто початку ХХ століття. Дзеркальні вітрини новомодних магазинів та електричне освітлення на вулицях, дзвінки трамвая та сінематограф, театри, клуби, парки та ресторани… Все це заворожувало, манило і не могло нікого залишити байдужим.

      Крім матеріальних задоволень мешканці Катеринослава потребували й духовне. Культурне життя міста у цей час набуло нового дихання.»

     Так починається у Катеринославі ХХ століття – бурхливо, нестримно. У місті, яке вже придбало нове ім’я – Дніпропетровськ,  відкриваються нові театри, клуби, концертні зали, телевізійна студія.

     І ось, вже ХХІ століття. «У сучасному Дніпропетровську  культурне життя дуже насичене. Кожного дня у місті відбуваються різноманітні культурні події. Театри - академічні та камерні; театральні студії та культурні центри, бібліотеки та кіноклуби; музеї - постійні та альтернативні, нескінченні театрально-музичні події, концерти музичних гуртів на любий смак  від фольклору до найсучасніших аудіовізуальних жанрів. Все це пропонує місто-мегаполіс ХХІ століття своїм мешканцям та гостям.»  

Днями закінчились зйомки фільму і творча група перейшла до періоду постпродакшн.  Прем’єра фільму  відбудеться у листопаді 2015 року в Телетеатрі, за адресою: м. Дніпропетровськ, вулиця Рогальова, 9.

Запрошуємо всіх, хто любить Дніпропетровськ!

Наталія Огородня, автор  сценарію та режисер фільму.

    

 

 

Категория: Вести Телетеатра | Просмотров: 735 | Добавил: Nataly | Теги: Режиссёр Наталья Огородняя, история Днепропетровска, Телетеатр, директор Телетеатра Ольга Волошина, культура Днепропетровска, Екатеринослав | Рейтинг: 5.0/5
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Трейлер
Поиск
Категории раздела
Вести Телетеатра [113]
Театр [12]
Кино [24]
Арт [9]
Культура [10]
Календарь
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Пользователи
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Логін:
Пароль:

Яндекс.Метрика
Днепропетровский каталог веб-ресурсов
Copyright Dmitriy Pilipenko © 2024 | Використовуються технології uCoz