П`ятниця, 2024-03-29, 10:31
Приветствую Вас Гість

Главная » 2014 » Вересень » 4 » Пропозиція щодо патріотичного виховання підростаючого покоління
07:57
Пропозиція щодо патріотичного виховання підростаючого покоління

Шановні колеги!

Дніпропетровський міський телевізійний театр, відкриваючи свій 12-й театральний сезон, пропонує суспільними зусиллями організувати заходи щодо патріотичного виховання підростаючого покоління. *В репертуарі Телетеатру на сьогоднішній день існують стрічки про наших земляків - почесних громадян Дніпропетровська, які визволяли наше місто ( В. Хоменко, Н. Сарана, І. Гордієнко, Я. Штанєв, Г. Костромін, О. Потьомкін, І. Яловий) та легендарних героїв, ім'ям яких названо вулиці Дніпропетровська: Ю. Пушкіна, П. Гусенка, М. Панікахи, М. Столярова, про славнозвісного «Майора Вихоря» - Евгена Березняка, який перебував на Дніпропетровщині у підпіллі. Ці стрічки об'єднані одним циклом під загальною назвою «Уроки мужності». Також до 70-ти річчя визволення Дніпропетровська від фашистських загарбників було створено документальну стрічку «Дніпропетровськ: окупація та визволення. 1941 - 1943».

*Пам'ятаючи жахіття подій 1932-1933рр, співробітниками Телетеатру разом з музейними працівниками, науковцями та простими людьми було створено стрічку про голодомор на Дніпропетровщині «Чорна сповідь».

*До 200-річчя Т.Г. Шевченка підготовлено учбові стрічки «Спогади про Кобзаря» та «Шевченко - геній поезі'і та живопису», трилогію «Тарас Шевченко».

*Окреме місце в репертуарі Телетеатру займають фільми про наших всесвітньовідомих земляків: О. Гончара - фільм «Велетень степів», В. Підмогильного - фільм «Валер'ян Підмогильний» з циклу "Розстріляне відродження", О.Поля - фільм «Олександр Поль», Д. Яворницького - фільм «Невтомний світоч». Для більш глибокого пізнання поезії великої української поетеси Л. Українки створено фільм - моно виставу «Буду жити».

*Також патріотично-пізнавальний характер надано стрічкам-фактам: «Чорнобиль - час останній» та «Афганістан - ти біль в мо'ій душі», які розповідають про людей та наслідки подій що сталися в історії украінського народу взагалі та дніпропетровчан зокрема.

*В репертуарі Телетеатру є пізнавально-історичний серіал «Кінологос» - 60 серій - про історію, звичаї та розвиток України, збереження етнічної та духовної цілісності нації, розвитку мови та взаємних впливів Слова, Культури, Історії, Етносу; мультиплікації - серіал «Лис Микита» - 26 серій - за творами І. Франка; документальна стрічка «Правда Майдану»

Всі стрічки вкладаються за хронометражем в академічну годину та можуть бути переглянуті, як в залі для глядачів Телетеатру по вул. Рогальова, 9 так і безпосередньо в навчально-виховному закладі (доставка обладнання для перегляду за рахунок Телетеатру).

Категория: Вести Телетеатра | Просмотров: 962 | Добавил: Dmipil | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Трейлер
Поиск
Категории раздела
Вести Телетеатра [113]
Театр [12]
Кино [24]
Арт [9]
Культура [10]
Календарь
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Пользователи
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Логін:
Пароль:

Яндекс.Метрика
Днепропетровский каталог веб-ресурсов
Copyright Dmitriy Pilipenko © 2024 | Використовуються технології uCoz